Full pott for Tysnes-jentene

Stord stilte med tre lag, Kvinnherad med to, og Tysnes med ett, i denne turneringen, bestående av såkalte aktivitetskamper, som ikke inngår i en serie. Dermed var det ikke så farlig med resultatet, men moro å vinne er det nå lell, mener jentene selv – noe de også gjorde til gagns.

I kampen mot Stord 3 endte førsteomgangen med 7-1 til Tysnes, men Stord-trenerne må ha tatt en alvorsprat med jentene, for etter pause reduserte Stord på løpende bånd, til de totalt 40 minutter lange kampen endte med 9-6 til Tysnes. Det er et resultat det uansett står stor respekt av, selv om målforskjellen ikke var helt som i kampens første halvdel.

Nathalie M. Dalland (med ball) prøver seg på et angrep, mens Annica Vee (nr 2 f.h.) og Maren Jensen Nes står i beredskap.

Annica Vee tar imot en pasning fra Mia Jensen Nes. Ellers i bildet: Synne Malkenes (t.v.) og Nathalie M. Dalland og Julia Bautista (t.h.)

En av stordjentene prøver å blokkere Marita F. Lunde

Da Tysnes-jentene møtte Kvinnherad, åpnet de nesten like sterkt, men det tok ikke lang tid før kvinnheringene begynte å spise seg innpå. Likevel endte kampen med respektable 8-5 til Tysnes-jentene, som har all grunn til å si seg fornøyd med innsatsen.

Det oppstod flere nervepirrende situasjoner foran Tysnes-målet, og hadde det ikke vært for keeper Emma Marie Elgsås, kunne det fort ha endt mye verre. Emma stod som ei påle i målet, og hindret utallige vanskelige baller i å nå nettet.

Begge kampene var preget av høyt tempo, og uavlatelig springing fra den ene banehalvdelen til den andre. Det er med andre ord ikke fritt for at jentene trengte en pust i bakken etter kampene, men spilte eksemplarisk, både i forsvar og angrep.

Det var høyt tempo over spillet. Her er Annica Vee i duell med en av Kvinnherad-jentene.

Noen ganger hjelper det med et par ekstra centimeter på strømpelesten, syns Alida Tvedt Petterson, når hun lirker ballen over en av Kvinnherad-spillerne.

Nathalie M. Dalland dundrer gjennom Kvinnherad-forsvaret.

Julia Bautista planter ballen i Kvinnherad-målet

Kun én motstander mellom Julia Bautista og Kvinnherad-keeperen.

Publikumsoppslutningen var upåklagelig, med kubjeller og heiarop fra tribunene. Utenfor bodutsalget var det kø dagen lang, som heller ikke er egnet til å vekke undring, med tanke på godsakene laget disket opp med.

Det som i alle fall er sikkert, er at det blir spennende å følge Tysnes jenter 11, både når de heter Tysnes jenter 12, 13, 14, 15, 16 – og forhåpentligvis langt forbi!